Blog

Uitgetest: 2Good2Go, een app tegen voedselverspilling

Elk jaar gooien we met zen allen meer dan 3.5 miljoen ton eten in de vuilnisbak, en dat in België alleen al. Ruw geschat is dit goed voor zo’n 345 kg voedsel per jaar per inwoner. Enorm zonde van het lekkere eten dat verloren gaat, maar ook voor het milieu. Too Good To Go is een applicatie die de voedselverspilling tegen wil gaan, door voedselresten van handelaars goedkoper aan te bieden. Wij hebben het voor jou uitgetest!

Van een school op wieltjes tot een bibliotheek van kinderfietsen

September is aangebroken! Tijd om de boekentassen van onder het stof te halen, schoolmateriaal aan te schaffen en je kleinsten geluk te wensen aan het begin van een nieuw schooljaar. Ook voor kinderen en jongeren is Vlaanderen een vruchtbare bodem van maatschappelijke initiatieven. In dit blogbericht zetten we graag enkele van onze favorieten in de kijker.

Top 3 spellen met speelkaarten

Hoera, de zomer is aangebroken! Tijd voor barbecues, terrasjes en (hopelijk) het begin van een langverwacht verlof. Of je nu met het vliegtuig, de auto of de trein op vakantie gaat, één ding is zeker: dé klassieke speelkaarten mogen niet ontbreken in je overvolle koffer. Wij hebben alvast onze 3 favoriete spellen voor jou uitgelicht!

5 groenterestjes die je kan hergebruiken!

Wil je nog meer doen dan af en toe voor een vegetarische maaltijd te kiezen, enkel seizoengroenten te kopen en je plasticverbruik terug te drukken om je ecologische voetafdruk te verkleinen? Zoek dan niet verder dan je eigen vuilnisbak of composthoop.