fbpx

Kinderen thuis vanwege het coronavirus? Wat nu?

Veel kinderen kunnen niet naar school vanwege de nieuwe coronamaatregelen. De bibliotheken en cinema’s zijn gesloten, hen bij de grootouders achterlaten is ook geen optie en een vriendje uitnodigen om samen te spelen is nu geen goed idee. Wij geven je alvast 5 leuke tips om je kind(eren) tijdens deze periode bezig te houden.

Bewegen, bewegen en bewegen!

Frustratie en verveling treden op wanneer kinderen niet de kans krijgen om fysiek actief te zijn. Een hindernissenbaan in de tuin of binnen kan zowel de ouders als de kinderen bezig houden. Verspreid doorheen je woning verschillende obstakels waar ze over, door of onder moeten om tot aan de finish te geraken. Denk aan kegels waar ze al zigzaggend langs moeten, cirkels waar ze in moeten springen, stoelen waar ze onder moeten kruipen en meer of zetels waar ze op moeten kruipen om de grond niet te raken.

Bron: Pinterest

Verstuur een postkaart

Wist je dat wenskaarten vroeger met de hand gemaakt werden? Zo’n kaarten zijn veel persoonlijker en leuker om op te sturen! Pak papier, potloden, stiften en verf en maak zelf kleurrijke wenskaarten. Je kan ook een zelfgemaakte e-card versturen via de mobiele applicatie Mobile Postcard van Bpost. Maak of kies een foto, zet er een berichtje bij en verstuur het voor 15 u, dan wordt het diezelfde dag nog afgedrukt en verzonden.

Bron: Pinterest

Bouw een fort met dekens en kussens

Een fort bouwen binnen in je eigen huis, hoe leuk is dat? De kinderen hebben hun eigen knusse hoekje waar ze ongestoord boeken of strips kunnen lezen, een filmpje kunnen zien of gewoon even in stilte bezig kunnen zijn. Verzamel kussens en lakens (die vuil mogen worden!) en zoek een plaatsje om het fort te bouwen. Een tafel is hier de ideale plek voor, of stapel dozen op en naast elkaar en gooi er een deken over. Werk je fort af met leuke decoraties, zoals slingers of lichtjes.

Bron: Pinterest

Vlog of hou een foto-dagboek bij

Meer en meer jongeren volgen hun grote idolen op en starten hun eigen vlogkanaal via Youtube of zelfs TikTok. Nu kinderen hun grootouders even niet meer kunnen zien is vloggen of het bijhouden van een foto-dagboek een leuke manier om hen op de hoogte te houden. Neem een camera (of een Smartphone) en film korte stukjes van jullie dag of neem enkele foto’s. Op het einde van de dag kan je het verzenden naar familieleden of vrienden die je even niet kan zien!

Bron: https://www.internetmatters.org/

Minder schermtijd

Bij verveling grijpen kinderen al snel naar hun tablet of hun Smartphone om de tijd te doden. Probeer schermtijd zo veel mogelijk te beperken door genoeg boeken, strips en gezelschapsspelletjes in huis te houden. Is jouw bibliotheek gesloten? Probeer met andere ouders onderling boeken of spelletjes te ruilen of ga op zoek naar nieuw leesvoer in de lokale boekenkastjes.

Bron: Ring TV

Tot snel en wees veilig!