fbpx

Valentijn cadeaus van Belgische bodem

Of je nu Valentijn viert of niet, het is altijd leuk om je partner eens te verrassen met een liefdevol geschenkje. Wij geven je alvast leuke ideeën van Belgische bodem (en sociaal/duurzaam!) om deze dag extra speciaal te maken!

1. Juwelen van Anna Rosa Moschouti

€ 50 tot € 200+ | https://annarosamoschouti.com/
Anna maakt stijlvolle en strakke juwelen uit gerecycleerd en fairtrade materiaal. De prijzen liggen wat hoger, maar je doet dan ook heel lang met deze duurzame juwelen. Bij het ontwikkelen van haar ontwerpen werkt ze samen met een bedrijf in Griekenland, waar haar roots liggen, om ook daar de economie te steunen.

2. Keramiek van House Raccoon

€ 20 tot € 50+ | https://houseraccoon.com/nl/
Decoratiestukken met een missie om de wereld groener te maken, van Belgische bodem en handgemaakt in de sociale werkplaats Mivas – als dat geen perfect cadeau is! Annelies en Nathan gebruiken bij het produceren van hun items milieuvriendelijk materiaal en verzenden alles volledig plasticvrij. En voor elk stuk dat verkocht wordt planten ze een boom in Ghana, Ethiopië of een deel in Afrika.

3. Bloemen van Blommm

€ 15 tot € 50+ | https://www.blommm.be/
Dagverse biologisch geteelde bloemen of droogboeketten, recht van het veld, op de velo en in je vaas. In samenwerking met lokale producenten en fietskoeriers wordt het proces zo duurzaam mogelijk gehouden, van lokale teelt tot het stimuleren van de biodiversiteit. De ochtend nadat de bloemen van het veld zijn geplukt, worden ze al verwerkt. En dan hebben we nog niet eens geschreven over hoe prachtig de boeketten wel niet zijn!

4. Unieke producten van Handymade

€ 15 tot € 500+ | https://handymade.be/nl/
Bij Handymade kan je een assortiment van unieke producten vinden die gemaakt worden door werknemers van een maatwerkbedrijf. De organisatie wil mensen die omwille van een beperking niet aan de slag kunnen in een gewoon bedrijf toch de kans geven om hun talenten te tonen aan de buitenwereld. Bij elk product vind je een korte voorstelling van een werknemer die het gemaakt heeft.

5. Natuurlijke cosmetica van Anne Drake

€ 25 tot € 50| https://www.annedrake.be/
Anne geeft workshops over hoe je zelf ecologische verzorgings- en poetsproducten kan maken. Om het toegankelijk te maken in deze tijden levert ze ook workshop-boxen aan je deur zodat je de beginselen van een ecolifestyle kan proeven.

Wil je deze Valentijn liever leuke herinneringen met je gezin maken? In onze Familiebox krijg je 10 leuke verrassingsactiviteiten om dit jaar memorabel te maken!
Inhoud: 10 enveloppen met activiteiten + bijhorend materiaal verpakt als kleine geschenken
Prijs: € 30

Tot snel!