fbpx

Kwb en Traject II

Stel je een buurt voor waar niemand elkaar kent, niemand iets voor elkaar betekent en niemand initiatief neemt om samen iets te doen. Hoe zou jij je voelen? Zou je er willen wonen? Zou jij je er thuis voelen?

Kwb wil het anders. Deze socio-culturele organisatie die zijn wortels kent in 1945 lokt je uit je kot, brengt mensen samen en zorgt voor warme buurten waar mensen elkaar leren kennen. Kwb is de vereniging van het ontmoeten.Dankzij zo’n 67.000 leden, verspreid over 600 afdelingen in Vlaanderen en Brussel, doet kwb buurten bruisen. Met daarbij nog eens 6.200 lokale vrijwilligers wordt er gezorgd voor boeiende, verrassende en leuke activiteiten voor het hele gezin. Van koken met topbieren en het zelf maken van pralines tot stadsbezoeken en comedyshows. Het zijn stuk voor stuk activiteiten die mensen samenbrengen, hen thuis laten voelen, doen praten en nadenken.

Maar nieuwe tijden breken aan. De postbode kan door tijdsgebrek niet meer meegenieten van een warme tas koffie, de kleinkinderen zijn niet meer weg te slaan van hun tablets en we zoeken de nieuwe liefde van ons leven via datingapps. Het verenigingsleven verandert aan een razendsnel tempo, en we kunnen niet achter blijven.

Met Traject II, het innovatieproject van kwb, zoeken we naar nieuwe manieren om mensen samen te brengen. Waar we ons steeds gefocust hebben op het samenbrengen van grote groepen, gooien we het nu over een andere boeg. We willen vrienden, familieleden en kennissen de tools aanreiken om meer tijd vrij te maken voor elkaar. Want het zijn de kleine momenten van vandaag, die de grote herinneringen voor later vormen.