fbpx

Recept: zandkoekjes

Zandkoekjes maken is de ideale bezigheid bij grauw weer. De meeste ingrediënten heb je toch al in de kast liggen! Zo eenvoudig, dat de (klein)kinderen mee kunnen helpen. Het deeg is in een mum van tijd gemaakt en de koekjes smaken heerlijk. Wij nemen je stap voor stap mee in het recept.

Wat heb je nodig?

  • Tijd: 10 min deeg maken, 30 min in de koelkast, 10 min vormpjes uitsteken en 20 min in de oven = 70 min
  • Keukenspullen
    • Mengkom
    • Deegroller
    • Uitstekvormpjes
    • Bakpapier + bakplaten
    • plasticfolie
  • Ingrediënten voor ± 60-tal kleine koekjes (2 gevulde bakplaten) – je kan het deeg een paar dagen bewaren in de koelkast als je niet in één keer alle koekjes wil maken
    • 200 g koude patisserie boter
    • 250 g bloem + extra bloem om het deeg uit te rollen
    • 5 g bakpoeder
    • 2 eidooiers
    • 100 g suiker (gebruik je suikervervanger, zoals Tagatesse, halveer dan de hoeveelheid)

Stappen

Stap 1: zeef de bloem en de bakpoeder

Stap 2: voeg de suiker toe

Stap 3: voeg de 2 eierdooiers toe

Stap 4: snij de boter in kleinere stukken en voeg toe

Stap 5: kneden, kneden, kneden! Tot alle ingrediënten gemengd zijn en je een balletje kan vormen. Bewaar deze 30 min in de koelkast.

Stap 6: verwarm de oven voor op 170° (bij gebruik Tagatesse, minder zetten)

Stap 7: strooi bloem over het aanrecht en rol het deeg uit

Het kan zijn dat het deeg blijft plakken aan het aanrecht of je roller. Strooi dan nog wat bloem over het deeg en rol het een paar keer uit.

Stap 8: ga aan de slag met je uitsteekvormpjes

Stap 9: plaats de koekjes 15 tot 20 min in de oven

En tada, de overheerlijke koekjes zijn klaar om opgepeuzeld te worden! Bewaar ze op een donkere, koele plek of schenk ze in een leuk doosje aan iemand anders. Succes gegarandeerd!

Tot snel,