fbpx

Top 5 gezelschapspelletjes (2021)

Nu we massaal thuis zitten hebben we allen wel de spelkast herontdekt. Maar op klassiekers als UNO, De Slimste Mens en Rummikub zijn we anno 2021 wel uitgekeken. Tijd om je spelkast uit te breiden met, volgens ons, de 5 leukste spelletjes voor jong en oud!

1. Regenwormen

8-99 jaar | 2-7 spelers | 30 minuten
Regenwormen is een compact dobbelspel dat je gemakkelijk overal kan meenemen. Ben je aan de beurt, dan begin je met 8 dobbelstenen te gooien. De dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm leg je opzij. Met de resterende dobbelstenen gooi je opnieuw. Heb je in totaal meer dan 20 punten gerold, of heb je ten minste 1 worm, dan mag je de steen met het betreffende getal van tafel of een andere speler nemen. Neem je te veel risico, dan kan je stenen verliezen. De speler met de meeste regenwormen heeft gewonnen.

2. Azul

8-99 jaar | 2-5 spelers | 15 minuten
In het bordspel Azul krijg je de opdracht van de Portugese koning Manuel I om de kale muren van zijn paleis met kleurige tegels te versieren. Dit doe je door patronen te vormen. Je scoort natuurlijk extra punten met specifieke patronen en completerende sets. Heb je echter materialen verspild? Dan verlies je punten. De speler die op het einde de meeste punten heeft wint het spel!

3. Exploding Kittens

7-99 jaar | 2-5 spelers | 15 minuten
Hou je van katten, explosies, laserstralen en geiten? Dan is dit spel iets voor jou! Je neemt kaarten van de stapel tot een speler de pech heeft om één van de exploderende kittens te trekken. Je kan jezelf verdedigen met kaarten in je hand, of andere spelers aanvallen. Als je alle andere spelers hebt uitgeschakeld, win je het spel!

4. Catan – het kaartspel

8-99 jaar | 2-4 spelers | 90 minuten
Als je het klassieke Spel Catan graag speelt, dan is het kaartspel onmisbaar in je spelkast. Ook in dit kaartspel bouw je straten, dorpen, steden met de verkregen grondstoffen en kan je ridders inzetten. Maar let op, want je kan je straten en ridders ook kwijtspelen aan de andere spelers. Breid je stad uit en zorg dat je het goed beschermt!

5. Sushi GO!

8-99 jaar | 2-5 spelers | 15 minuten
Waan je een echte sushi chef en serveer de lekkerste kaartcombinaties. Scoor punten door maki rolls of volledige sashimi sets te serveren of verdrievoudig ze met het dompelen van nigiri in wasabi. Vergeet je het toetje, dan verlies je punten! Op naar een smakelijke overwinning!

Ontdek onze Spelbox editie 2020 en krijg 4 leuke spelletjes, waaronder Sushi GO!, in 1 pakketje aan huis geleverd.
inhoud: Sushi GO!, The Game, Kwatro en Immunis
Prijs: € 25

Tot snel!